TOKAT / MERKEZ - Arif Nihat Asya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okul tanıtım programımız 22 Nisan 2024 pazartesi günü başlamıştır. Öğretmenlerimiz okul ziyaretlerine giderek ilimizdeki 8. Sınıf öğrencilerini okulumuz hakkında bilgilendiriyorlar. Okulumuzun tanıtım videosuna ulaşmak için aşağıdaki LİNKE TIKLAYINIZ.

Nis

24 Nisan 2024 çarşamba günü saat 10.30 da okulumuz öğrencileriyle Tokat Huzurevini ziyaret ettik. Ziyaretimiz ÇEDES PROJESİ  sevgi, dostluk ve vefa değerleri kapsamında gerçekleşmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşkkür ediyoruz.

Nis

Geleneksel İftar programımız 29 Mart 2024 Cuma günü okul bahçesinde öğretmen, okul personelimiz ve öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleşti. Okul personeli, öğretmen ve öğrencilerimiz programın çok güzel olduğunu bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söylediler. İlahiler dualar ve sohbetler eşliğinde Ramazan ayının manevi havası yüreklere yansıdı.

Nis

Okulumuz Arif Nihat Asya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Kadir Gecesi münasebetiyle okulumuz öğrencilerinin katılımıyla altıyüzevler camiinde 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 10.30’da hazırladığımız program coşkuyla kutlandı. Programda öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, şiir, ilahi ve dua okudu.  Program lokma tatlısı ikramıyla sona erdi.

Mrt

ÇANAKKALE ZAFERİ'nin 109.yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.Öğrencilerimizin hazırladığı program, günün alam ve öneminin belirtildiği konuşmayla başladı.Dur Yolcu ve Bu Vatan Kimin şiirleri okundu. Türk askerinin insanlık dersi ile bir kez daha o günlere gidildi.Ayrıca  İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, İstiklal Marşı'nın yazılış süreci video gösterisiyle öğrencilere sunuldu.Duygu dolu anların yaşandığı program Şehitler Ölmez video klibiyle sona erdi.Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.Merhum Akif'in deyimiyle "Allah bu millete  bir daha İstiklal marşı yazdırmasın." diyor ve tüm dünyaya bir kez daha "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ." diye haykırıyoruz.

Mrt

Okulumuzda Ramazan-ı Şerif ayının huzur, rahmet ve bereket iklimini öğrencilerimize azami derecede hissettirebilmek ve güzelliklerinden istifade edebilmelerini temin edebilmek adına çok sayıda öğrenci ve öğretmenimizin katılımıyla okul kantinimizin bulunduğu bölümü "Ramazan Sokağı" yaptık. Bilgilendirici ve eğlendirici pano ve duvar gazetelerinin yanısıra, öğrendiklerini amele dönüştürebilecekleri hediyelerle desteklenen etkinlik bölümlerini de içeren sokağımız, süslemelerle dikkat çekici hale getirildi. Sokağımız, bilgi yarışmaları ve farklı program ve etkinliklerle öğrencilerimizin daha fazla istifadesi için etkin halde tutuluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında sınıflarımız Ramazan ayının ilk haftası 11 Mart 2024 tarihinden itibaren  sınıf kapılarını kendileri süslediler. Sınıf panoları  Ramazan Ayının önemini anlatan yazı ve resimlerle donatıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan Ayı’nın gelişini kutlamak amacıyla farkındalık oluşturmak için 8 Mart 2024 Cuma günü etkinlik yapıldı. Meryem Bulut öğretmenimizin hazırladığı şerbet ve atıştırmalık pastalar, kekler Ramazan Manileri def eşliğinde öğrenci ve personele ikram edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 1 Ocak 2024 tarihinden beri devam eden tahta baskı kursumuzdan görüntüleri seyretmektesiniz. Öğrencilerimizin koşa koşa dahil olduğu, emek emek hazırladıkları sanatlarıyla görsel şölen oluşturdukları kursumuz devam etmektedir. Kursumuza boş zamanlarını değerlendirmek üzere öğretmenlerimiz de dahil olmaktadır. Okulumuza her anlamda RENK katan kursumuzun öğretmeni Emine Balcı’ya buradan da teşekkürlerimizi borç biliriz.

Mrt

55.Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finalleri Tokat'ta gerçekleşti. Okulumuz öğrencilerinden bir grup GOP Üniversitesinde gerçekleşen yarışmada sergilenen projeleri görmek için 7 Mart 2024 Perşembe günü ziyaret ettiler.

Mrt

Okul formasını giyme konusunda sınıflar arasında sayı olarak en fazla forma giyen sınıfımızı  ödül olarak Yıldızdağı Kayak Merkezi'ne 3 Mart 2024 Pazar günü götürdük. Öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler.

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında 11 Mart pazartesi gününden itibaren her gün saat 13.20 de Mukâbele okunacaktır. Ramazan ayının hayırlara vesile olması dileğiyle. Hayırlı Ramazanlar.

Mrt

27 Şubat 2024 Salı günü Anadolu Mektebi Yazar Okumaları, Cengiz Aytmatov panelimizi İlknur Turan'ın Aşk, Hilal Kaya'nın Vicdan, Rana Kaya'nın Güven ve intikam duygusu, Nehir Kaya'nın  Bozkır’da Mücadele Ruhu başlıklı yazıları ve İl sorumlumuz Orhan Gazi Gökçe hocamızın değerlendirmeleriyle gerçekleştirdik. Emeği geçen Lale Yıldız İleri hocamıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

ÇEDES projesinin Şubat ayı değeri olan Sabrı, çocuklar için el emeğiyle meydana getirdiğimiz şapka-atkı takımlarımızı Bozatalan ilkokulu 1. Sınıf öğrencilerimize ulaştırarak tecrübe ettik. Bozatalan ilkokuluna  28 Şubat 2024 Çarşamba günü ziyaret edildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

1 Mart 2024 Pazartesi günü “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül törenine  3 okuma grubumuz öğrencileri gitmiştir. Okulumuzu temsilen Merve Nur Öztürk ve Elif Çoraklık şiir okumuştur. Ayrıca kompozisyon yarışmasında Malcolm x adlı kitabın kompozisyon ikincisi olarak öğrencimiz Tuğba Gıcık ödülünü almıştır. Öğrencimiz ve danışman öğretmenimiz Nuray Şahin'i kutluyoruz.